-->

Витамин B12

Витаминот Б12 или кобаламин е многу важен, односно есенцијален, водорастворлив витамин од групата Б-витамини. Тоа значи дека телото нема способност самото да го продуцира, па мора да биде внесен со исхраната (или преку суплементација).

Дефицитот на витамин Б12 може да доведе до невролошки потешкотии (на пример депресија), мегалобластна анемија и разновидни неспецифични симптоми, од интензивен замор до нарушување на видот.

Проверете го нивото на Б12 во нашите лаборатории.

☎️ 3107 107

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.