-->

Подготовка на пациентот

Во зависност од видот на лабораториски анализи, корисно е да се запознаете и да бидете подготвени за правилниот начин на земање на примерок. Ве молиме да ги разгледате понудените упатства за да добиете точни информации.

Пациентот пред вадење крв треба да биде гладен минимум 12 часа. Можни се исклучоци за одредени анализи во консултација со лабораторијата.

Целта на овој тест е откривање на микротрагови од крв во изметот кои не се видливи со голо око.

Одредување на серумско железо не треба да се врши во тек на акутна инфекција.

24 Часовна урина се собира така што првата утринска урина се исфрла, собирањето почнува со втората порција урина.

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.