-->

М-р Д-р Маја Тодоровска

М-р Д-р Маја Тодоровска

Управител/ CEO
Раководител на биохемиска лабораторија СИНЛАБ Скопје – Кисела Вода
Вработена во СИНЛАБ од 2001 год.

Образование: 

1998 - Магистратура во областа пулмологија со алергологија – Медицински ФакултетУниверзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 
1996 – Специјализација во областа Медицинска биохемија – Медицински ФакултетУниверзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 
1990 – Диплома на Медицински факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија 

Претходно работно искуство: 

1992-2000 - ЈЗУ Универзитетски институт за клиничка биохемија, Одделение за имунодијагностика – Клинички центар Мајка Тереза - Скопје, Р. Македонија, последните 2 години на позиција Раководител 

Членување во професионални асоцијации: 

  • Лекарска комора на Македонија (ЛКМ) 
  • Македонско лекарско друштво (МЛД) 
  • Здружение на доктори на медицина специјалисти по медицинска биохемија (ЗДМСМБ)  
  • Меѓународна федерација за клиничка хемија и лабораториска медицина (IFCC) 
  • Европска федерација за клиничка хемија и лабораториска медицина (EFLM) 

 Контакт: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.