-->

Подготовка на пациентот

Пациентот пред вадење крв треба да биде гладен минимум 12 часа. Можни се исклучоци за одредени анализи во консултација со лабораторијата.

Целта на овој тест е откривање на микротрагови од крв во изметот кои не се видливи со голо око.

24 Часовна урина се собира така што првата утринска урина се исфрла, собирањето почнува со втората порција урина.

Одредување на серумско железо не треба да се врши во тек на акутна инфекција.

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.