-->

Витамин Д

Кога последен пат го тестиравте нивото на витамин Д?

Единствениот начин да го сочувате вашето здравје, е да се тестирате. Тестот на SYNLAB за витамин Д дава сигурни резултати. Овој тест истовремено ви помага да ги идентификувате можните фактори на ризик при недостаток на витамин Д и ви овозможува приказ на постоечките состојби поврзани со ниското ниво на витамин Д.

Внесете го потребното количество на витаминот Д

Витаминот Д е од суштинско значење за добро здравје и за силен имунолошки систем. Главниот извор на витаминот Д е одговор на нашата кожа кон сончева светлина.

Добивањето на потребната количина витамин Д може да помогне во спречување и лекување на неколку здравствени состојби, како што се висок крвен притисок, дијабетес, инфекции, кардиоваскуларни болести, мултиплекс склероза и некои видови карцином, како што се карцином на дебело црево, простата и карцином на дојка.

За да бидете сигурни дека ја имате потребната количина витамин Д во вашето тело, закажете тестирање во SYNLAB лабораториите уште денес.

Нашиот тест за витамин Д е најдобриот начин да бидете сигурни дека вашето тело добива се што му е потребно за да функционира најдобро.

Закажете го вашиот тест за витамин Д во SYNLAB лабораториите денес.   

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.