Cinven ги обединува synlab и Labco

Cinven ќе се здобие со мнозински удел во Групацијата synlab - во соработка со Labco до понатамошен раст во Европа

Би сакал да Ве информирам дека европската приватна компанија Cinven ќе се здобие со мнозински удел во synlab Холдинг. Овој потег ја зајакнува стратешката определба на Cinven за дијагностичкиот сектор откако претходно ја откупи лабораториската групација Labco. Повеќе детали во врска продажбата на Cinven можете да прочитате во соопштението во прилог. Овој чекор обезбедува континуитет на нашите веќе докажани услуги во Вашата близина, воведување на нови производ и подобрување на нашите услуги .

Би сакал да Ви се заблагодарам во името на повеќе од 7.000 вработени на Групацијата  synlab за довербата која ни ја доверувате секојдневно. Со големо нетрпение очекувам да продолжи нашата успешна соработка и во наредните години!

 

Д-р Бартл Вимер с.р.

Извршен директор на synlab Holding GmbH