-->

М-р Д-р Даница Цветковиќ

М-р Д-р Даница Цветковиќ

- Раководител на микробиолошка лабораторија СИНЛАБ Скопје – Аеродром
- Вработена во SYNLAB од 2007 год.

Образование:

2000 - Магистратура во областа микробиологија и паразитологија – Медицински Факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1995 – Специјализација во областа микробиологија и паразитологија – Медицински Факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1986 – Диплома на Медицински факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Претходно работно искуство:

1986-1995 - Медицински центар, Куманово, Доктор по општа медицина во
1993-1997 - Помлад асистент и асистент - Инститиут за микробиологија и паразитологија, Медицински факултет, Скопје

Членување во професионални асоцијации:

  • Македонска лекарска комора (ЛКМ)
  • Македонско лекарско друштво (МЛД)
  • Македонско здружение на приватни доктори
  • Федрација на Европски микробиолошки друштва (ФЕМС)
  • Балканско здружение на микробиолози
  • Европска асоцијација на клинички микробиолози и инфективни болести

Професионални искуства:

1997 - Студиски престој на Институт за пуерпериум, лабораторија за токсоплазмоза - Париз, Франција

Најважни публикации:

2011 - Медицинска микробиологија и паразитологија, Специјален дел и Практикум - коавтор

Контакт: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.