-->

М-р Д-р Ана Момировска

М-р Д-р Ана Момировска

- CMO & Менаџер за квалитет
- Раководител на биохемиска лабораторија 2 СИНЛАБ Скопје – Карпош
- Вработена во SYNLAB од 2001 год.

Образование:

2014 - Специјализација во областа медицинска биохемија – Медицински Факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
2003 - Магистратура во областа на педијатрија со молекуларна биологија – Медицински Факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија
1992 – Диплома на Медицински факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј – Скопје, Р. Македонија

Претходно работно искуство:

1992-1997 – МАНУ, Истражувачки центар за генетско инжинерство и биотехнологија - истражувач

Членување во професионални асоцијации:

  • Лекарска комора на Македонија (ЛКМ)
  • Македонско лекарско друштво (МЛД)
  • Здружение на доктори на медицина специјалисти по медицинска биохемија (ЗДМСМБ)
  • Меѓународна федерација за клиничка хемија и лабораториска медицина (IFCC)
  • Европска федерација за клиничка хемија и лабораториска медицина (EFLM)
  • Македонско здружение за хумана генетика
  • Надворешен соработник на Институтот за акредитација на Р. Македонија - технички оценувач

Најважни публикации:

Контакт: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Драги посетители! Нашата веб-страна користи колачиња со цел да ви го дадеме најрелевантното искуство со запомнување на вашите преференции и повторни посети. Со кликнување на „Прифати“, вие се согласувате да се користат СИТЕ колачиња.